DEBORAH MILANO - NOVA SPECIJALNA KOLEKCIJA INSPIRISANA MOTIVIMA KITA HERINGA

by - August 28, 2018


  Jedno od vodećih imena u italijanskoj kozmetici Deborah Milano na tržište je lansirala novu specijalnu kolekciju inspirisanu radovima popularnog američkog pop art i grafiti umetnika Kita Heringa. Ovo nije prvi put da Deborah slavi umetnost kroz svoje proizvode, to zapravo čini od 1962. godine kada se ovaj brend i specijalizovao u proizvodnji šminke. U poslednjih 18 godina brend je sarađivao sa brojnim italijanskim i svetskim umetnicima, dizajnirajuću predmete koji su privukli pažnju svetske javnosti: šminku koja spaja vrhunske kozmetičke performanse sa kultnim, originalnim pakovanjima. Prisetimo se saradnje sa italijanskim umetnikom Alesandrom Mendinijem na kolekciji Water Effect, ili kolekcije Beauty Collage, na kojoj su sarađivali sa francuskom umetnicom i grafičkim dizajnerom Linom Karam. Dok drugi brendovi za saradnje biraju ličnosti iz sveta show biznis-a, Deborah Milano je jedan od retkih brendova koji podržava i slavi prave vrednosti. 

   Što se tiče kolekcije o kojoj danas govorimo, inspirisana je slikovitim prikazima Kita Heringa, umetnika koji je simbol ulične kulture koja je obeležila grad Njujork 1980-ih godina. Hering je stekao svetsku popularnost pop art i grafiti radovima koji su izlagani svuda, od stanica podzemne železnice do najglamuroznijih galerija. Umetnik je nažalost rano preminuo, u 32. godini života. Ove godine bi proslavio 60. rođendan, ali ga zato slave njegovi brojni poklonici, organizovane su retrospektivne izložbe i sl. A Deborah Milano mu odaje počast svojom novom specijalnom kolekcijom.

    Heringove stilizovane figure i jarko obojeni oblici iskorišćeni su za klasične proizvode brenda ali i za ekskluzivne novitete. U kolekciji se nalaze sledeći proizvodi: Il Rossetto ruževi, 24Ore Absolute Volume maskara, 24Ore olovka za oči, kajal olovka, 2 u 1 kajal & ajlajner gel olovka, 24Ore vodootporna olovka za oči i luksuzno specijalno izdanje Trio Contour palete i Trio Blush palete. Ova mala remek-dela predstavljaju prave kolekcionarske predmete.

    Ne pamtim da sam se nekoj kolekciji radovala koliko ovoj. Zahvaljujući saradnicima iz Deborah Milano Srbija do mene su stigla tri proizvoda iz ove kolekcije i to: 24Ore Absolute Volume maskara, Il Rossetto ruž i kajal olovka, u interesantnom neseseru na kome se nalazi jedan od prepoznatljivih Heringovih motiva. Do kraja posta čitajte kako su mi se ovi proizvodi dopali.


   24ORE ABSOLUTE VOLUME MASCARA - 24ORE Absolute Volume maskaru već imam u klasičnom crnom pakovanju i sastavni je deo moje rutine šminkanja. U pitanju je maskara sa dugotrajnom formulom koja povećava volumen trepavica, pružajući im izgled veštačkih trepavica. Za dramatičan efekat zaslužna je velika četka koju poseduje. Zaista pruža odličan volumen trepavicama, trepavice izgledaju i dosta duže. Ono što je bitno jeste da ih ne slepljuje i da nema grudvica. Relativno brzo se suši, ne preslikava se i ne razmazuje. Formula ove maskare je obogaćena triple carbon black kompleksom koji je zadužen za čistu i intenzivnu boju, a sadrži i gumarabiku koja oblaže i štiti trepavice. Ovo je klasična Black varijanta a dostupna je i ona Extra Black. Cena maskare je oko 1000 RSD.


   IL ROSSETTO LIPSTICK - Imala sam prilike da isprobam različite ruževe brenda Deborah, no ovo je prvi put da se susrećem sa jednim iz popularne Il Rossetto linije. Nijansa koju sam dobila je u broju 02, nešto između boje mesa i roze boje. Osim što je pakovanje ukrašeno motivima Kita Heringa, jedan od njegovih prepoznatljivih motiva utisnut je i u sam proizvod, što ovaj ruž čini posebno interesantnim. Obogaćena vitaminima A, C i E, meka i kremasta tekstura Il Rossetto ruža idealno hidrira usne i pruža im predivno blistav izgled. Uz to ruž sadrži i UVA i UVB filtere. Veoma je lagan na usnama, nijansa je zaista divna, savršena za dnevne makeup varijante. Pored ove dostupne su još 3 različite nijanse. 


   KAJAL PENCIL - Moram priznati da kajal olovke nisam koristila godinama ali ova u crnoj boji je svakako dobrodošla. U pitanju je olovka na rezanje, ali je izuzetno je mekana. Pigmentacija je odlična a boja je intenzivna. Može se koristiti i na unutrašnjoj i spoljašnjoj ivici oka. Generalno, zadovoljna sam ovim proizvodom. 


 Proizvodi iz ove kolekcije dostupni su u Jasmin parfimerijama, kao i Lilly i DM drogerie radnjama. Cena 24ORE Absoulute Volume maskare je oko 1000 RSD a Il Rossetto ruževa i kajal olovke oko 700 RSD.

*PR proizvodi

You May Also Like

0 comments