ZAŠTO SU VAŽNI VITAMINI B KOMPLEKSA | B!TONIC ROSA SPIRIT

by - January 18, 2021


  Pred kraj decembra, u pravo vreme da pogura i podrži jednu od mojih odluka za 2021. godinu, stigao mi je paket B!tonic suplemenata. Odluka je da u novoj godini vodim više računa o svom zdravlju (i izgledu), da se više krećem, imam kvalitetniji san i da se zdravije hranim. Kako je korona virus, koji nisam preležala i s kojim se nadam se neću ni susresti, još uvek uveliko u cirkulaciji, poželjno je raditi na očuvanju i jačanju imuniteta, a za to su važne pomenute stavke. Ono što takođe može biti od pomoći jesu dodaci ishrani u vidu vitamina. Od B!tonic-a su mi stigle dve kutije kapsula i to Rosa Spirit i Lady. U današnjem postu pričaćemo o ovim prvim, sa vitaminima B kompleksa. No, pre toga nekoliko reči o samom brendu. 

  B!tonic su prirodni dodaci ishrani namenjeni svim starosnim grupama. Razvijeni u Austriji, a proizvedeni u Nemačkoj, B!tonic proizvodi sadrže sastojke visokog kvaliteta i mikronutrijente dobijene iz prirodnih izvora. U pitanju su isključivo sastojci biljnog porekla. Čak je i omotač kapsula biljnog porekla, dobijen iz ekstrakta bora, za razliku od konvencionalnih proizvoda gde se koristi želatin životinjskog porekla. Prema tome B!tonic proizvodi su pogodni za vegeterijance i vegane, kao i za dijabetičare. B!tonic kapsule ne sadrže veštačke boje, alergene, laktozu, gluten ili bilo kakve genetski modifikovane sastojke. 


ZAŠTO SU VAŽNI VITAMINI B KOMPLEKSA

  Vitamin B je jedan od najvažnijih mikronutrijenata koji ima važnu ulogu u našem organizmu. Vitamini B kompleksa podstiču metabolizam, utiču na bolji rad imunog sistema, podstiču deobu ćelija, nastanak crvenih krvnih zrnaca, poboljšavaju mišićni tonus, povoljno utiču na naš nervni sistem, i takođe utiču na bolji izgled kože, kose i noktiju. Vitamine B kompleksa je potrebno unositi na svakodnevnom nivou. Nalaze se u širokom spektru namirnica, te neki ljudi dobijaju preporučene količine B vitamina samo iz hrane. Kompleks vitamina B je funkcionalna celina koju čini 8 vitamina. Nedostatak samo jednog od njih negativno se odražava na zdravlje u celini. 

  Ukoliko osećate umor, nedostatak energije, loše spavate ili imate česte glavobolje, možda vam nedostaju vitamini B grupe. Ukoliko vam se javljaju akne i bubuljica, vaša koža je dehidrirana i sklona crvenilu i iritaciji, usne su vam često suve i ispucale, kosa vam je bez sjaja, tanka i dlaka se lako lomi a nokti krhki, krzaju se i lome, sve to takođe može biti posledica nedostatka vitamina B. Dakle, mnogo je razloga zašto je potrebno unositi dovoljne količine vitamina B grupe svakodnevno, pre svega putem hrane ali i dodatno, ukoliko je to potrebno, putem nutritivnih suplemenata kakav je B!tonic Rosa Spirit. Imajte u vidu da dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Oni su, dakle, dodatni način kako da unesete one elemente koji vašem organizmu nedostaju u dovoljnoj količini. 


Vitamini B kompleksa su: B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B3 (niacin), B5 (pantotenska kiselina), B6 (piridoksin), B7 (biotin), B9 (folna kiselina) i vitamin B12 (cijanokobalamin)


ŠTA JE B!TONIC ROSA SPIRIT

  B!tonic Rosa Spirit je antistres kompleks na bazi vitamina B grupe i sadrži mešavinu iz 19 vrsta voća i povrća (14 vrsta voća i 5 povrća) u prahu. Između ostalog tu su ananas, šampinjoni, paprika, jagode, grožđe, maline, praziluk, borovnica, grejpfrut i dr. Kao takav Rosa Spirit je prirodna podrška organizmu. Vitamini B grupe doprinose normalnoj funkciji nervnog i imunog sistema, stvaranju krvnih ćelija i smanjenju umora i iscrpljenosti. Uzima se 1 kapsula 3 puta dnevno nakon obroka. Ovo je doza za odrasle, dok deca uzrasta iznad 6 godina mogu uzimati jednu kapsulu dnevno. Pakovanje sadrži 60 kapsula, što je za odrasle količina za 20 dana redovnog uzimanja. 

 Složićete se da je 2020. godina bila teška godina za sve, na mnogo nivoa. Skoro godinu dana izloženi smo konstantnom stresu zbog situacije sa virusom Covid-19. Na to dodajte lične probleme i stresne situacije, to što provodimo više vremena u zatvorenom, i što smo možda zapostavili neke zdrave navike, poremetili san, i sl. Sve to nepovoljno utiče na naš imuni sistem. Meni je decembar bio posebno stresan mesec, i to se odrazilo i na moje mentalno i na fizičko zdravlje. Nervoza, glavobolje, manjak koncentracije, umor, iscrpljenost, gubitak apetita. B!tonic Rosa Spirit mi je stigao u pravo vreme i već posle nekoliko dana korišćenja imala sam više energije. A kada imate više energije i dobro se osećate fizički to pozitivno utiče i na vašu psihu i raspoloženje, i imate više koncentracije i motivacije za dnevne aktivnosti. Da li je direktna posledica ovih kapsula ili samo placebo efekat, apetit mi se vratio, i mnogo više se trudim oko pripremanja hrane, jedem redovno, uvek u isto vreme, čak i malo više nego inače, nakon obroka popijem tabletu, a i san se vratio u neki normalan kolosek. I ranije sam koristila B vitamine, doduše ne u ovom obliku, ali uvek su mi pomogali u ovakvim situacijama. Kod Rosa Spirit suplementa mi se dopada to što je u pitanju potpuno prirodan proizvod i sa zadovoljstvom vam preporučujem da ga isprobate. Možete ga poručiti online putem B!tonic sajta, dostava je besplatna!


Ovaj post je urađen u saradnji sa Btonic.rs
fotografije: Katy Mage


You May Also Like

0 comments