DODATAK ISHRANI ZA ŽENE ZA BOLJI KVALITET KOŽE, KOSE I NOKTIJU | B!TONIC LADY

by - February 15, 2021


  Verujem da je većina nas u nekom trenutku bila nezadovoljna izgledom svoje kože i da je za to "krivila" kozmetičke proizvode, da nisu dovoljno efikasni, da smo pogrešile u izboru preparata, da nije trebalo da slušamo tuđe preporuke, itd. Šta ako problem uopšte nije u kozmetici? Da bi koža bila hidrirana nije dovoljno samo koristiti kozmetičke preparate koji pružaju hidrataciju. Oni će odraditi svoj deo posla, ali i mi moramo unositi dovoljne količine vode na dnevnom nivou. Dakle, hidratacija i spolja i iznutra. Isto važi i za hranljive materije. Kvalitetna i pravilna nega je važna, ali je važno i da se što zdravije i raznovrsnije hranimo. To će pozitivno uticati na izgled naše kože, i ne samo kože već i kose i noktiju. Svakako, nije uvek moguće uneti dovoljne količine  svih elemenata koji su nam potrebni. Osim toga, s godinama se smanjuje produkcija nekih vitalnih supstanci u našem organzmu, npr. kolagena, te se potreba za njima povećava. Tada se preporučuje korišćenje suplemenata. 

  U jednom od prethodih postova upoznala sam vas sa brendom B!tonic i prenela vam svoje utiske o njihovom proizvodu Rosa Spirit, prirodnom dodatku ishrani na bazi kompleksa vitamina B. Još jedan suplement iz njihovog asortimana koji sam koristila u prethodnom periodu jeste Lady, premijum kompleks za žene na bazi hidrolizata kolagena, ekstrakata ploda acerole i semena vinove loze, vitamina i minerala. Ovaj proizvod osim što pomaže očuvanju našeg imunog sistema doprinosi i boljem izgledu kože, kose i noktiju. U nastavku posta pročitajte više o ovom proizvodu kao i moje utiske nakon mesec dana redovnog korišećenja. 


ŠTA JE B!TONIC LADY, KAKO SE KORISTI I KOME JE NAMENJEN

  Suplement B!tonic Lady je potpuno prirodan dodatak ishrani i predstavlja podršku u procesu obnavljanja nakon oštećenja kože, kao i podršku uspostavljanja hormonske ravnoteže. Namenjen je ženama svih starosnih grupa. Sadrži hidrolizat kolagena, koenzim Q10, vitamin C, vitamine B kompleksa (B3,B6,B9,B12), vitamin E, minerale cink i selen, suvi ekstrakt ploda acerola, voća bogatog vitaminom C, i suvi ekstrakt semena vinove loze. 

  Kolagen je najzastupljeniji protein u našem telu. On je i glavna komponenta naše kože. Igra važnu ulogu u jačanju i povećanju elastičnosti i hidratacije kože. Starenjem, naš organizam proizvodi manje kolagena, što dovodi do suve kože i stvaranja bora. Na tržištu je mnogo anti-age proizvoda koji se baziraju na kolagenu odnosno sastojcima koji potpomažu njegovu proizvodnju. To, međutim, nije dovoljno da našoj koži vratimo mladalački izgled i usporimo nastanak novih znakova starenja. Potrebno je kolagen unositi i kroz ishranu, konzumirati namirnice koje ga sadrže odnosno pospešuju njegovu proizvodnju. Poslednjih godina postali su popularni suplementi sa kolagenom, i oni su sjajan način da povećamo unos kolagena. Najbolje je potražiti one prirodnog porekla, kod kojih je reč o hidrolizatu kolagena, što znači da je kolagen razgrađen, čime se olakšava njegova apsorpcija. Takav je upravo suplement B!tonic Lady.

  Koenzim Q10 prirodno nastaje u organizmu i pospešuje funkciju svih ćelija i podržava brojne vitalne procese. Koenzim Q10 takođe ima i funkciju antioksidanta koji odbija slobodne radikale kako unutar ćelija, tako i izvan njih. Slobodni radikali ubrzavaju starenje kože i oštećuju ćelije. Q10 štiti kožu i od štetnog UV zračenja. Kao i u slučaju kolagena i količina koenzima Q10 u našem organizmu, samim tim i u koži, se vremenom smanjuje. Može se naći u proizvodima za negu, ali ga je kao i kolagen potrebno dodatno unositi u organizam. 

  O važnosti vitamina B kompleksa za zdravlje našeg organizma ali i kvalitet naše kože, kose i noktiju pisala sam vam u okviru posta o B!tonic suplementu Rosa Spirit, te ne bih da se ponavljam. Što se tiče vitamina C, u pitanju je snažan anioksidans, štiti naš organizam ali i kožu od slobodnih radikala i učetvuje u stvaranju kolagena. Jednako važan vitamin E, ili "vitamin mladosti" kako ga još zovu, takođe predstavlja snažan antoksidans i između ostalog obnavlja oštećenu kosu i kožu. Još jedan važan sastojak B!tonik Lady suplementa je cink, mineral koji doprinosi očuvanju zdravih kostiju, vida, kose, kože i noktiju. Tu je i selen, esencijalni mineral koji našem organizmu služi kao odličan antioksidans, naročito u kombinaciji sa vitaminom E. Ukoliko su vaši nokti promenili boju i postali lomjivi i osetljivi možda vam nedostaje upravo ovaj mineral. 

  Imajući u vidi sastav ovog suplementa, te ulogu svakog od sastojaka jasno je da je reč o zaista kvalitetnom dodatku ishrani koji osim podrške imunitetu i zdravlju našeg organizma takođe doprinosi zdravlju naše kože, kose i noktiju. To čini B!tonik Lady saveznikom svake žene u nastojanju da očuva svoju lepotu i mladolik izgled. Preporučena doza B!tonik Lady suplementa je dva puta na dan po jedna kapsula nakon obroka, i savetuje se da se koristi tri meseca u kontinuitetu. Pakovanje sadrži 60 kapsula, dakle onoliko koliko je potrebno za mesec dana redovnog korišćenja. Ne sadrže veštačke boje, alergene, laktozu, gluten ili bilo kakve genetski modifikovane sastojke. U pitanju su isključivo sastojci prirodnog porekla. 


  Kod B!tonic suplemenata mi se dopada to što su u pitanju potpuno prirodni proizvodi. B!tonic Lady sam koristila mesec dana u kontinuitetu, u kombinaciji sa njihovim Rosa Spirit suplementom. Ono što sam primetila je da se korišćenjem ovih suplemenata, uz pravilnu i redovnu negu, poboljšao celokupan izgled moje kože lica. Koža je elastičnija, suvi delovi deluju hidriranije, manje je osetljiva na spoljašnje faktore, ten izgleda ujednačenije i blistavije, jednom rečju koža izgleda zdravije. Što se tiče kose, tu nisam imala nekih problema ranije, kosa mi je negovana i zdrava, ali zato kada su nokti u pitanju duže vreme imam problema sa njima. Čim krenem da ih puštam i dostignu određenu dužinu krenu da se krzaju i lome. Za sada, za vreme korišćenja B!tonic suplemenata, nisam imala taj problem, redovno ih sređujem i održavam njihovu dužinu, mada nisu mnogo dugi ali još uvek nisu krenuli da se lome i deluju malo čvršće. Da li će takav izgled trajati i dalje ostaje mi da vidim, ali svakako planiram da nastavim sa korišćenjem Lady kapsula jer je preporuka da se koriste tri meseca u kontinuitetu. Nakon toga imaću kompletnu sliku o efektima korišećenja i nadam se još bolje rezultate. 

  B!tonic Lady možete poručiti online putem B!tonic sajta, dostava je besplatna!


Ovaj post je urađen u saradnji sa Btonic.rs
fotografije: Katy Mage

You May Also Like

0 comments